All Blog Entries

 1. ШТО ИМ ПРАВИМЕ НА ДЕЦАТА И НА НАСТАВНИЦИТЕ?

  „Се запрашал ли некој во оваа држава што им правиме на децата и на наставниот кадар? Какви последици ќе има ова и врз процесот на настава и она што мене особено како психолог ме засега врз менталното здравје на децата и на наставниците? “
  Во прилог прочитајте го во целост ...
  Kategorije
  NOVOSTI
 2. Corona-statistika-databaza

  01.10.2020 Денешниве 1.350 тестирања не се баш многу, затоа да не ги потценуваме и релативизираме новите 161 случаи. Полека ама сигурно сепак забрзуваме.
  Забрзувањето го гледаме како преку подвижните средини на дневниот број на случаи (зелената линија на дијаграмот на втората слика), потоа преку графикот на базичниот репродукционен број ...
  Kategorije
  VESTI-KORONA
 3. НОВЕБАР - Карантин

  - Карантин, пиле не смее да прелета, освен ако не знае да игра оро па да фати едно во Чаир или Гевгелија, тогаш е во ред.

  - 2844 сати дома без излегвање, го гледаш сатот, не врви, се топи ко на сликата од Дали, им прајш плетенки на ресите од тепихот, се нервираш дека во едно паковање има ориз 44.716 зрнца, а во друго 43.955, спиеш со нож под перница во случај некој да пукни па да проба да ве заколи другите.

  - Се мотивираш да станеш подобар човек, ...
  Kategorije
  VESTI-KORONA
 4. Да, јас го почитувам образованиет

  Да, јас го почитувам образованието, и сакам моите деца да одат на училиште, но по која цена!?
  Последниве месеци во медиумите се кршат копјата околу тоа како треба да започне наставата во новата учебна година. Физичкото присуство во училиштата е придружено со премногу непознати и ризици кои една земја во развој, ...
  Kategorije
  Uncategorized
 5. ОН ЛАЈН НАСТАВА ЗА СИТЕ УЧЕНИЦИ?!?

  Една битна работа околу онлајн наставата од септември: истата да биде организирана како пандан на физичка настава, со следење на часови во реално време, по распоред, само наместо од училница истата децата да ја следат од дома, со можност за интеракција со наставник/професор.
  Ова треба да се нагласи при барањата за онлајн настава од септември, и подготовките да бидат во таа насока, за да не се изгуби квалитетот на наставата.
  Во спротивно, ќе се соочиме повторно
  ...
  Kategorije
  NEWS
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja