Recent Blogs Posts

 1. Corona-statistika-databaza

  01.10.2020 Денешниве 1.350 тестирања не се баш многу, затоа да не ги потценуваме и релативизираме новите 161 случаи. Полека ама сигурно сепак забрзуваме.
  Забрзувањето го гледаме како преку подвижните средини на дневниот број на случаи (зелената линија на дијаграмот на втората слика), потоа преку графикот на базичниот репродукционен број ...
  Kategorije
  VESTI-KORONA
 2. НОВЕБАР - Карантин

  - Карантин, пиле не смее да прелета, освен ако не знае да игра оро па да фати едно во Чаир или Гевгелија, тогаш е во ред.

  - 2844 сати дома без излегвање, го гледаш сатот, не врви, се топи ко на сликата од Дали, им прајш плетенки на ресите од тепихот, се нервираш дека во едно паковање има ориз 44.716 зрнца, а во друго 43.955, спиеш со нож под перница во случај некој да пукни па да проба да ве заколи другите.

  - Се мотивираш да станеш подобар човек, ...
  Kategorije
  VESTI-KORONA