NOVOSTI

Blogeraj

 1. ШТО ИМ ПРАВИМЕ НА ДЕЦАТА И НА НАСТАВНИЦИТЕ?

  „Се запрашал ли некој во оваа држава што им правиме на децата и на наставниот кадар? Какви последици ќе има ова и врз процесот на настава и она што мене особено како психолог ме засега врз менталното здравје на децата и на наставниците? “
  Во прилог прочитајте го во целост ...
  Kategorije
  NOVOSTI
 2. тачеризмот и иднината на светот

  Иако тачеризмот прими удар, не значи дека не е во можност да опстане како идеологија... Многу мал е потенцијалот за некакво вртење на светот кон меѓународната социјалистчка солидарност.Глобалната криза поради пандемијата на КОВИД-19 стави голем дел од човештвото во состојба еквивалентна на домашен притвор. Економијата е практично укината, границите се затворени, ...
  Kategorije
  NOVOSTI